Начало   Литература   Календар   Програми  
Sofia: ч.  | London: ч.  | NewYork: ч.  | Tokyo:
Правилата, които всеки начинаещ не бива да забравя:
  Има някои основни правила за успех на борсата, осъзнати от повечето успешни инвеститори. Те са осъзнати след много опити и грешки, защото е сигурно както в закон, че зад всеки голям успех на борсата стоят един или повече неуспехи.

1. Винаги ограничавайте евентуалните загуби със стоп.
2. Никога не се доверявайте сляпо на Някой. Никога не вярвайте сляпо на изказванията на анализатори по радио и телевизия, списания или вестници.
3. Нокога не купувайте валутна двойка без да я проверите и анализирате по колкото се може повече изискавания и точки. Лично!
4. Никога не играйте срещу движението на борсата (Тренда).
5. Никога не се НАДЯВАЙТЕ, че падналата ви двойка ще се покачи. Ако не ви върши работата за която сте я купили - Вън.
6. Никога не бъдете АЛЧНИ. Биковете(купувачите) правят пари, Мечките(продавачите) правят пари, ненаситните прасета - биват рано или късно заклани.
7. Приемете, че ще има загуби те са част от играта. Не се потдавайте на драми при всяка загуба. Приемете, че няма идеален предсказвач. Никой не може да предскаже движението на 100%.
8. Винаги знайте, че срещу вас има друг трейдър, който ви наблюдава и е готов да залага срещу вас.
9. Винаги се самоусъвършенставайте. Борба номер едно в тази индустрия е борбата със самите вас. Останалите съперници ще изпопадат от самосебе си.
10. Като за начало поне няколко месеца тренирайте на "демо" т.е без реални пари.
11. Учете се от грешките си и най-вече от ЗАГУБИТЕ си. Загуби могат да станат и без да сте сгрешили.
12. Когато имате проверена възможност и всичко показва, че ще върви напред и нагоре - не се страхувайте да трейдвате. Смело напред. Пропусната възможност е по-болезнена от загубата.
13. Никога не се отчайвайте - пазара има и добри и лоши периоди.

Ако сте начинаещ и смятате да се занимавате с FOREX или друг вид Борсова търговия необходимо е да преминете курс на обучение. В противен случай вероятността да изгубите парите си още в началото е 98%.

За да успеете на финансовите пазари ви е необходим опит и знания, които можете да вземете на готово като преминете курс на обучение.

Къде се провеждат такива курсове? Вижте тук!
   
Партньори:   |  Kotka.bg